Jagtberetninger.dk

Forside

Sider med gode jagthistorier
Strandoghavjagt.dk
Jagtrejsefeber.dk
Traekjagt.dk
Huntersmagazine
Netnatur

Danmarks eneste film om trækjagt på vandet

 

 

Bekkasinen der voksede

Af Claus Lind Christensen

Nu er der også kortnæbede gæs i området var beskeden fra Calle. Lige netop en kortnæbet gås havde jeg aldrig skudt, så der blev hurtigt lagt nogle planer, hvilket medførte at Calle, og jeg lå side om side på stubmarken en oktober morgen.

 

Vejret var godt nok ikke det bedste gåsevejr, for den stod på høj sol og næsten ingen vind. Lokkerne skinnede om, kap og vi havde en fornemmelse af at gæssene denne morgen ville komme lidt højt over lokkerne, hvorved de også ville blive lidt svære at få ned.

Et var dog sikkert, vi skulle nok få gæs at se og det både de grå og de kortnæbede for der var mange af dem i området.

 

Vi lå som sagt på ryggen på hvert vores liggeunderlag med sløringsnet hen over os, samt noget halm, så kom gæssene så ville de få svært ved at få øje på os, hvis vi da kunne ligge stille. De første gæs der kom ind fra søen lidt længere væk, kom som forudsagt højt ind. Det var grågæs, og de tegnede godt for lokkerne, og ude på 100 meters afstand gik de på hule vinger, og tabte hurtigt højde.

Geværet blev knuget lidt hårdere, for nu var de tæt på. De kom dog ikke ind, for ude på 40 meter slog de af. Ikke at de steg hurtigt og skræmt. Nej, de drejede bare stille og roligt ud til siden, og trak længere ind i land.

 

Sådan gik det også med den næste flok, nu skulle vores opstilling genovervejes! Her blev planen, at vi forsøgte at flytte om foran lokkerne, i troen på at det ikke var os de så, men det derimod var de skinnende lokkere de ikke brød sig om.

Den næste flok var kortnæbede gæs, en lille flok på fire gæs. De tegnede godt, men de var nervøse om det var ”halmstakkene” eller de skindene lokker det ved jeg ikke, men om alle omstændigheder slog de af inden de kom på skudhold. Sådan fortsatte det de næste par timer, hvor gæssene kom i småflokke hen over marken, men de ville ikke ind.

 

Sådan lå vi, og så på gæssene, hvor jeg funderede over hvorfor vi egentlig ikke tog hjem, men kom til den konklusion, at selv om gæssene ikke ville ind, havde vi det egentlig ganske hyggeligt, og der var jo fugle nok at se på, hvilket i sig selv var en fornøjelse.

 

Duer var der også lidt af i området, og da gæssene ikke ville noget, blev vi enige om, at skulle de finde på at trække ind over så var det ok at skyde til dem, hvilket vi ellers ikke gør normalt når der er gæs i luften. Det kom en. En høj en lige over mig, og da jeg fik mig taget sammen til at trække godt igennem, havde jeg heldet med mig. Duen pakkede og fløj videre i en bue, hvor den landede 50 meter bag lokkerne. Duesteg er nu heller ikke at foragte.

 

Ikke lang tid efter at jeg havde hentet duen, lød en bekkasins karakteristiske ”ætz, ætz”. Den kom nede fra engen, og den trak lige om mod os. Bekkasiner smager også godt, så jeg gjorde mig klar. Den holdt kursen, men endte med at komme ind på en afstand af 25 meter, hvor den drejede af i en blød bue. Her rejste jeg mig, og fandt den over løbet, hvor jeg fulgte den. Jeg undlod dog at skyde da det er mere held end forstand, at ramme en bekkasin ude på 25-30 meter med 2ér hagl. Lige da jeg skal til at ligge mig ned igen, ser jeg at der ude over lokkerne hænger en gås med fødderne slået ud. I al hast får jeg igen kastet geværet til kinden, hvor min første kortnæbet gås blev en realitet.

 

”Hvor kom den fra”, spurgte jeg Calle, for jeg havde ikke set den, før end den var inde over lokkerne. Calle havde set den i god tid, men han troede at jeg havde set den, han viste ikke at det var bekkasinen jeg havde mine øjn på.

 

Nok er en gås større end en bekkasin, men den kan være mere tavs, hvilket også kan være en fordel, for havde jeg nu valgt at forsøge mig på bekkasinen, så havde gåsen nok reddet livet, men sådan er der så meget…….

 

Har du en god jagthistorie du vil dele med andre er du velkommen til at sende den til clc@naturbruger.dk

 

Mangler du opskrifter på ænder og gæs, er dette kogebogen for dig

 

Copyright Naturbruger.dk - 2007