Denlillenatur.dk

Forside

Danmarks eneste film om trækjagt på vandet

 

 

Et gammelt træ

Et gammelt udgået træ i skoven vil mange måske mene er et uønsket træ, men for svampe, insekter og vildtet er det bestemt ikke uønsket. Generelt mangler der gamle udgåede træer i de danske skove, som får lov til at stå til de vælter, og efterfølgende får lov til at ligger tilbage i skovbunden. Et sådan træ er med til at øge biodiversiteten, i skoven da den gør det muligt for en række insekter at formere sig i skoven, og dermed er den en fødekilde for mange af skovens fugle.

Det helt synlige resultat af at lade et udgået træ blive stående, er at spætten hurtigt finder det, enten for at søge føde i det, eller også for hakke et redehul.

På stammen kan der også gro østershatte, som kan indgå i ens egen husholdning sammen med vildtet, hvor de er fortrinlig tilbehør, hvor de skal steges grundigt til væden er stegt af dem.  

Når træet bliver gammelt og vælter, så lad det ligge, for også her har de deres funktion. Igen er det insekterne der nyder godt af træet, og når der er insekter, så kommer fuglene også.
Under et væltet træ kan der også være plads til en muserede, eller et bo hvor bruden holder til, i det hele taget kan et gammelt træ gøre meget for biodiversiteten, og så koster det ikke noget.
 

 

Mangler du opskrifter på ænder og gæs, er dette kogebogen for dig

Copyright - Naturbruger.dk 2009